Promo:

Green People organska kozmetika

 

green people organska kozmetika

Potražite na www.terra-organica.hr.

 

Cattier Bébé - BIO kozmetika za bebe

 

facebook

Nakon rođenja, bebina koža je nedovoljno zaštićena i izložena mnogim štetnim vanjskim čimbenicima, protiv kojih se ne može samostalno „boriti“. Epidermis je vrlo tanak i propustan, stoga potencijalno štetne supstancije mogu vrlo lako prodrijeti u kožu bebe, dok je dermis još nepotpuno izgrađen , uz nedostatak kolagenskih i elastinskih vlakana i čak je 4 puta tanji od prosječnog odraslog dermisa.

Francuski Laboratoire Cattier za najmlađe je kreirao kompletnu liniju Bébé za njegu osjetljive kože, namijenjene za svakodnevno povezivanje majke i bebe, kroz kupke, mijenjanje pelena, čišćenje, njegu i zaštitu kože. Svi preparati su formulirani uz korištenje prirodnih i iznimno blagih sastojaka, te su specifično namijenjeni da udovolje svim zahtjevima koje bebina vrlo nježna i osjetjiva koža podrazumijeva.

Okosnica Bébé linije je ulje slatkog badema, između ostalog bogato proteinima i vitaminima, pogotovo B kompleksa. Farmaceutska struka ga već stoljećima prepoznaje zbog iznimnih svojstava njege, umirivanja i omekšavanja kože.

Cattier Bébé linija obuhvaća preparate koji 100% zadovoljavaju potrebe roditelja i djece za neškodljivog njegom - sadrže potpuno prirodne sastojke, većim dijelom iz organskog uzgoja, ne sadrži GMO, bez sastojaka je koji su porijeklom iz petrokemijske industrije (parafini, silikoni), ne sadrži glikolne etere, bez aluminijevih je soli, nema sintetskih parfema i umjetnih bojila, bez konzervansa je: parabena i fenoksietanola, te ne sadrži sastojke životinjskog porijekla.

Zabrana parabena u dječjoj kozmetici

Godinama se pričalo o štetnim parabenima koje treba izolirati iz kozmetike, no sada je njihova zabrana postala i službena! Danska je postala prva zemlja Europske Unije koja je odlučila zabraniti dječju kozmetiku koja sadrži parabene, za primjenu kod djece mlađe od 3 godine, a uskoro će i Francuska.

Na taj način neizravno je i na nacionalnoj i regulatornoj razini pokrenuta lančana reakcija povećane svijesti o tome- kakvu ćemo kozmetiku koristiti u njezi najmlađih i novopečenih članova obitelji. Zbog svoje diskutabilne povezanosti s karcinomom dojke i učincima sličnim estrogenima, parabeni su se našli na crnoj listi kozmetičkih proizvođača zbog sve zahtjevnijih kupaca, koji žele apsolutnu sigurnost kozmetike, pogotovo za djecu! I ljekarnici i liječnici moraju biti upoznati s novim zahtjevima kupaca diljem svijeta, ali i regulatornim aktivnostima koje će jednoga dana možda biti primijenjene i u nas. Znanstveni odbor za sigurnost potrošača (The Scientific Committee on Consumer Safety, SCCS) navodi da bi se uporaba parabena i ftalata trebala svesti na najmanju moguću mjeru. Uobičajena njega beba uključuje primjenu dječje kozmetike koja uključuje mješavinu niza kemikalija koje preparate čini pjenušavim, mirisnim i glatkim, kao i niz konzervansa i bojila kako bi takva kozmetika bila što duže zaštićena od mikrobiološke kontaminacije. No zanimljivo je kako je čak 75% novorođenčadi u SAD-u imalo osipe u prvih nekoliko mjeseci od rođenja, što su pedijatri pripisali čestoj uporabi sintetskih sastojaka, konzervansa, sastojaka za pjenjenje i čišćenje, te umjetnih mirisa u takve preparate. U preparate s najvećim rizikom svrstali su pjenušave kupke, šampone, mirisna ulja za masažu i bolje usnivanje beba, koja su ujedno i najprodavanija kozmetika za bebe!

Pedijatri i primalje savjetuju kako je upravo blaga kozmetička njega bez previše mirisa najbolji način da se izbjegnu osipi, pruritusi i crvenila, zbog kojih bebe otežano usnivaju! Novi trend u pedijatrijskoj dermatologiji - BIO dječja kozmetika U posljednje vrijeme, majke su sve više osviještene i žele izbjeći svaki rizik koji sintetska kemikalija ili diskutabilni konzervansi poput parabena mogu predstavljati za neometani razvoj djeteta. Ne čudi kako je dječja prirodna i organska kozmetika postala apsolutni „must-have“! Organska kozmetika sadrži prirodne, organski uzgojene sastojke kako bi se u potpunosti izbjegla primjena sastojaka koji se smatraju potencijalno štetnima za ljude, životinje, vode i cjelokupnu okolinu. Riječ je o prirodno izoliranim sastojcima koji mogu biti i fizički i kemijski obrađeni (uz tzv.“zelenu kemiju“), te vodu i mineralne sastojke koji su dobiveni poštujući ekosustav i okoliš. U organskoj kozmetici zabranjeni su svi sastojci koji predstavljaju bilo kakav rizik za ljudsko zdravlje ili su neprovjereni, kao i metode obrade prirodnog materijala koje bi mogle biti i najmanje rizične za ljudsko zdravlje (nanotehnologija, GMO, sterilizacija zračenjem i sl.), bez obzira što još nisu takvima dokazane. Puno se govorilo o negativnim učincima ftalata, natrijevog lauril sulfata i parabena na nastanak karcinoma, stoga se primjenom prirodne kozmetike (koja takve sastojke ne sadrži), takav rizik apsolutno izbjegava. Za organsku i prirodnu kozmetiku zabranjena je uporaba sastojaka sintetskog porijekla: organska bojila, sintetski mirisi, silikoni, parafini i naftni derivati, mineralna ulja itd.

Izvor teksta: kemig.hr

Gdje kupiti?

U srcu Zagreba, na adresi Antuna Bauera 16, otvoren je Terra Organica maloprodajni dućan s najvećim izborom eteričnih ulja, biljnih ulja i hidrolata, kao i velikom ponudom organske kozmetike i prirodnih dodataka prehrani.

Adresa dućana: Antuna Bauera 16, Zagreb

Radno vrijeme:

Pon-pet: 09:00-20:00

Subota: 09:00-14:00

Telefon: 01/5576-044

WEB SHOP: www.terra-organica.hr


Prikaz veće karte