lavera - o konzervansima

lavera-prirodna-kozmetika

Lavera koristi samo prirodne načine konzerviranja, tj. održavanja kombinacijom sljedećih 8 faktora:

►  Lavera koristi jedino prirodni etilni alkohol; primjer: lagane emulzije sadrže 3-5 % etilnog alkohola za stabilizaciju prirodnim putem.

►  Lavera koristi koncentrirane, nerazrijeđene sastojke, npr.: koncentracija surfaktanata sprečava kontaminaciju proizvoda za gotovo 100 %.

►  Lavera je napravila mnoga istraživanja na usklađivanju pH-vrijednosti u svojim proizvodima. Sa optimalnom pH-vrijednošću, koja je blago kisela kod većine proizvoda, spriječen je rast mikroba.

►  Prisutnost bilo kojeg eteričnog ulja stabilizira formule Laverinih proizvoda.

►  Uvjeti proizvodnje i punjenja proizvoda  upotpunjuju GMP standarde koji osiguravaju okoliš  sa niskim stupnjem mikrobiološke kontaminacije.

►  Punjenje Laverinih proizvoda u dušičnoj atmosferi štiti proizvode od kontakta sa zrakom. U tim uvjetima se ne mogu razviti niti plijesni niti kvasci.

►  Sastojci sa prirodnim konzervirajućim osobinama kao npr. morska sol koja se nalazi u pastama za zube, te biljni ekstrakti  nude dodatnu zaštitu od mikroba i bakterija.

►  Vitamin E se koristi kao prirodni antioksidans.

 

Uz sama konzervirajuća sredstva, proizvodnja se odvija u čistim prostorima, bez prisustva zraka. Proizvodi se, što je više moguće, pakiraju u tube a rjeđe u boce zbog smanjenja kontaminacije.
Svaka serija se testira na stabilnost, i datum trajanja je gotovo 3 godine.

 

Lavera kozmetiku možete kupiti u Terra Organica Web Shopu.